Este adevarat ca meseria de stufar este pe cale de disparitie in multe tari, inclusiv in Romania. Aceasta poate fi datorata faptului ca stuful a devenit mai putin popular ca material de constructie in comparatie cu alte materiale, precum acoperisul din tabla sau BCA-ul. De asemenea, stuful poate fi mai dificil de intretinut si poate necesita reparatii frecvente, ceea ce poate face ca proprietarii de case sa aleaga alte optiuni mai durabile.

Cu toate acestea, stuful ramane un material de constructie popular in anumite regiuni si poate fi o alegere atractiva din punct de vedere estetic. In aceste locuri, mesterii stufari pot gasi inca munca, dar poate fi dificil sa gasesti o scoala sau o institutie care sa ofere instruire in aceasta meserie.

In plus, cu cat mai putini mesteri stufari sunt disponibili pe piata, cu atat mai greu poate fi pentru proprietarii de case care doresc sa isi acopere casa cu stuf sa gaseasca mesteri calificati si sa obtina cotatii pentru acest serviciu. Acest lucru poate face ca acoperirea casei cu stuf sa devina o optiune mai costisitoare decat alte optiuni de constructie.

In concluzie, meseria de stufar poate fi in declin in unele tari, dar ramane inca una valoroasa si importanta pentru cei care doresc sa isi acopere casa cu stuf sau pentru cei care doresc sa intretina case acoperite cu stuf.
In acest clip il puteti vedea in actiune pe mesterul stufar Dobrin Tanase.

Proiectul Mestesugarii Satului este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Act for Tomorrow.